
Nar Kabuğu Çayı

Vücudu kanserli hücrelerden temizliyor!

Nar meyvesinin kabuğu da en az kendisi kadar faydalıdır. Nar kabuklarının kurutulmasıyla elde
edilen nar kabuğu çayı, anti-kanser maddesi olarak kabul edilir ve vücuttaki kanserli hücrelerin temizlenmesinde etkili rol oynar.

Bazı araştırmalara göre nar kabuğunun suyunun faydaları içerisinde sakinleştirici etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Menopoz belirtilerini hafifletir.

Yanık tedavilerinde yanıkların üzerine sürülür. Yaraların çabuk iyileşmesini ve mikroplardan arınmasını sağlar.

Doğal vitamin olarak düzenli alınabilir.

Tansiyonu düşürür.

Diyet ve egzersiz programlarında diyetisyenler tarafından tüketilmesi önerilir.

Her sabah aç karnına içildiğinde bağırsakta bulunan tenyaların dökülmesini sağlar.

Diş taşlarının oluşmasını engeller.

Çarpıntıya iyi gelir.

İyi bir arındırıcıdır.

Kansızlık için önerilir.

Bakteri önleyicidir.

Eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

Nar kabukları sadece tüketilmez. Aynı zamanda banyo suyuna eklendiğinde say diplerindeki yağlanmaya neden olan mantarları yok eder.Saç köklerini güçlendirir. Saçları gürleştirir.

Nar kabukları kaynatılıp elde edilen 4 bardak suyu bir kovaya boşaltın.İçine elma sirkesi ekleyip ayaklarınızı bu su da bekletin. Vücuttaki kan akışını düzenler.

Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Bir fincan çay için 100 gram kaynamış suya 2gram nar kabuğu atılır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sürenin bitiminde çayınızı afiyetle içebilirsiniz.

Daha etkili ve farklı bir çay denemek isterseniz, kurutulmuş kabukları yarım saat kaynamış suda bekletebilir ve daha sonra içerisine 1 kaşık kimyon tohumu, yarım bardak kefir ve bir tutam kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
-Prof.Dr.Erkan Topuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder