30 Haziran 2023 Cuma

Nesiller boyunca tahta kaşıklar kullanıldı . Şimdi ise silikon / metal / Plastik kaşıklar var. Birçok kanserojen maddeden uzak kalmamıza sağlayacak tahta kaşıklar yemeğe farklı tatlar verir. Meyve ağacı ve kayından yapılan ahşap kaşık daha fazla tatlılık verir

 Zeytin , ceviz ve meşe gibi ağaçlar acı bir tat verir yemeğe. Bu da baharatlı yemeklere hale getirebilir. Boyasız ve cilasız ahşap kaşıkları alın. Ahşap kaşıklarda hiç bir dezavantaj yok. İçerisinde kimyasal madde yok ‼️Ahşap kaşıkları bakteri barındırmaz . Odunlarda Doğal mikrop öldürme özelliği bulunur. (Sabun nasıl keşfedildi diye merak ediyorsanız; odun ateşinde pişirilmiş hayvanlardan sonra, üzerine hayvanların yağlarının aktığı odun külleri yağmur suyu ile birleşince keşfedildi. ) Tahta kaşıkları tencere tava çizmez. Tam kıvamında mayaladığınız yoğurt zaman içerisinde çok sulanıyorsa, reçelleriniz şekerlenip sulanıyorsa ya da hamurunuz dilediğiniz gibi kabarmıyorsa bunun sebebi metal kaşık kullanıyor olmanız olabilir. Sirke yapımında tahta kaşık kullanın ,Bal'a kaşık tahta kullanın Süt kaynarken ve sütün taşmaması için bir tahta kaşık koyun tencerenin ortasına , sütün taşmasıı önleyeceksiniz . Tahta kaşık zararsız, sağlıklı yaşamak için yemek yerken tahta kaşık kullansak ? Tahta kaşığın sapının ısıtılıp uçuk üzerine bastırılması da Anadolu'da Uygulamalardan biri. Toprak su testisi 🔽 bakınız. Paslanmaz ve çelik tencere kullananlar dikkat ‼️

Bu tür tencerelerde pişirilen et, yeşil yapraklı sebze gibi demir açısından zengin besinlerin emilim oranı azalmaktadır. Bu nedenle yemeğin pişirildiği kaplara dikkat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder