Zeytin , ceviz ve meşe gibi ağaçlar acı bir tat verir yemeğe. Bu da baharatlı yemeklere hale getirebilir. Boyasız ve cilasız ahşap kaşıkları alın. Ahşap kaşıklarda hiç bir dezavantaj yok. İçerisinde kimyasal madde yok Ahşap kaşıkları bakteri barındırmaz . Odunlarda Doğal mikrop öldürme özelliği bulunur. (Sabun nasıl keşfedildi diye merak ediyorsanız; odun ateşinde pişirilmiş hayvanlardan sonra, üzerine hayvanların yağlarının aktığı odun külleri yağmur suyu ile birleşince keşfedildi. ) Tahta kaşıkları tencere tava çizmez. Tam kıvamında mayaladığınız yoğurt zaman içerisinde çok sulanıyorsa, reçelleriniz şekerlenip sulanıyorsa ya da hamurunuz dilediğiniz gibi kabarmıyorsa bunun sebebi metal kaşık kullanıyor olmanız olabilir. Sirke yapımında tahta kaşık kullanın ,Bal'a kaşık tahta kullanın Süt kaynarken ve sütün taşmaması için bir tahta kaşık koyun tencerenin ortasına , sütün taşmasıı önleyeceksiniz . Tahta kaşık zararsız, sağlıklı yaşamak için yemek yerken tahta kaşık kullansak ? Tahta kaşığın sapının ısıtılıp uçuk üzerine bastırılması da Anadolu'da Uygulamalardan biri. Toprak su testisi
bakınız. Paslanmaz ve çelik tencere kullananlar dikkat
“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
- Ana Sayfa
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- blogtaki Tüm bilgiler bilgi amaçlıdır araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın saygılar hepinize
- Kabe'nin yapılışında ki taşlar, 4 dağdan getirildi.Turi Sina, Cudi, Hira,Turi Zeydan dağlarından.
- Ayasofya Mozaikleri ne zaman sıvayla kapatıldı?
- Sohbet Bahçesi
- hadislerim
- guzel bilgiler. Bir de farz namazlardan sonra 14 defa ya vehhab okunur.
- Şeyh Edebali
- Mektubat-ı Şerif
- Genel Fıkhî Konular Zekat Namaz Oruç Hac
- CENNET NİMETLERİNİN EN GÜZELİ
30 Haziran 2023 Cuma
Nesiller boyunca tahta kaşıklar kullanıldı . Şimdi ise silikon / metal / Plastik kaşıklar var. Birçok kanserojen maddeden uzak kalmamıza sağlayacak tahta kaşıklar yemeğe farklı tatlar verir. Meyve ağacı ve kayından yapılan ahşap kaşık daha fazla tatlılık verir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder