“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
- Ana Sayfa
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- blogtaki Tüm bilgiler bilgi amaçlıdır araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın saygılar hepinize
- Kabe'nin yapılışında ki taşlar, 4 dağdan getirildi.Turi Sina, Cudi, Hira,Turi Zeydan dağlarından.
- Ayasofya Mozaikleri ne zaman sıvayla kapatıldı?
- Sohbet Bahçesi
- hadislerim
- guzel bilgiler. Bir de farz namazlardan sonra 14 defa ya vehhab okunur.
- Şeyh Edebali
- Mektubat-ı Şerif
- Genel Fıkhî Konular Zekat Namaz Oruç Hac
- CENNET NİMETLERİNİN EN GÜZELİ
31 Temmuz 2023 Pazartesi
Asla kullanmamanız gereken ürünler ;
Asla kullanmamanız gereken ürünler ;
-Aşılar -İlaçlar -Koruyucu katkılı gıdalar -Florür, SLS, Titanyum dioksit katkılı diş macunu, şampuan vb temizlik ürünleri veya başka ürünler -Hormonlu gıdalar -Çamaşır suyu, beyazlatıcı, 'antibakteriyel', dezenfektan vb ürünlerEN HIZLI ADET SÖKTÜRÜCÜ
EN HIZLI ADET SÖKTÜRÜCÜ
30 Temmuz 2023 Pazar
HANIMLARIN DİKKATİNE Hanımlar! Düğünde, nişanda, kınada…vs Mahreminiz olmayan erkeklerin önünde hoplayıp zıplamanız HARAMDIR. "Yok o benim kardeşim gibi …" "Ya o benim kuzenim" "Canım burada yabancı mı var?" benzeri bahaneler durumu değiştirmez. Ahkam-ı İslamiyye kişinin niyetine göre hüküm koymaz. Hudutları vardır. Aşmayın. Hem kendi günahınıza, hem şehvani nazarların, hemde mahremi olduklarınızın vebaline girmeyin.
“ASHAB-I KİRAM'A TABİ OLMAK”
“ASHAB-I KİRAM'A TABİ OLMAK”
▪️İmâm-1 Rabbani (k.s.) Hazretleri şöyle buyurmuşlardır: Yetmiş üç firkadan her bir firka, kendilerinin şer-i şerife (İslam dinine) tâbi olduklarını iddia ediyorlar ve firka-i náci yenin (âhiret saadetine ulaşan yegâne topluluğun) kendileri olduğuna kat'i olarak hükmediyorlar. "...Her taife, kendi yan- larında olana güvenmektedirler." meâlindeki Rüm Süresi'nin 32. âyet-i celîlesi onların bu hâlinin şâhidi ve delilidir. Pey- gamber Efendimizin (s.a.v.) firka-1 nâciyeyi diğer firkalardan ayırmak üzere beyan ettiği: "Onlar benim ve ashâbımın yolu Üzere olanlardır." hadîs-i şerîfinde zât-ı şeriflerini zikretmeleri kâfi iken Ashâb-ı Kirâm'ı da burada zikretmeleri, "Muhakkak benim yolum, ashâbımın yolunun aynısıdır." ve "Kurtuluşun ancak onların yoluna tâbi olmaya bağlı olduğu" hakikatlerini bildirmek için olması mümkündür. Nitekim Allâhü Teâlâ buyur- muştur ki (meâlen): "Her kim Allâh'ın resûlüne itâat ederse Al- lâh'a itaat etmiş olur. Her kim de senden yüz çevirirse (sen de onlardan yüz çevir). Çünkü biz seni onların üzerine muhafiz göndermedik." (Nisâ Sûresi, âyet 80) Böyle olunca resûlüne itâat bizâtihî Allâhü Teâlâ'ya itâat olmuştur. Resûlüne muhâle- fet ise Allâhü Teâlâ'ya isyanın ta kendisi olmuştur.
▪️Allâhü Teâlâ, kendisine îman ve itâatı, resûlüne itàattan ayrı zanneden bir kavmin hâlinden haber vermiş ve onların kâfir olduklarına hükmetmiştir. Bu hususta âyet-i kerîmede şöyle buyurulmuştur (meâlen): "Allâhü Teâlâ ile peygamber- lerinin arasını (imanda) ayırmak isterler ve 'Bazısına iman eder ve bazısını inkâr eyleriz' derler." (Nisa Sûresi, â. 150)
▪️Ashab-ı Kirâm'ın (r.anhüm) yoluna tabi olmaksızın Peygam- berimize (s.a.v.) tâbi olma iddiâsı da bâtıl bir davâdır. Bilakis bu tâbi olma iddiası, hakikatte Resûlullâh'a (s.a.v.) itaatsizli- ğin ta kendisidir. Böyle bir yolda, kurtuluş ümidi ne gezer! "Ve sanacaklardır ki muhakkak kendileri bir şey (hakikat) üzerin- dedirler. Haberiniz olsun, şüphe yok ki onlar, yalancılardır." meâlindeki Mücadele Sûresi'nin 18. âyet-i kerimesi onların bu hâline mutâbıktır. Şüphe yok ki onun ashâbina (aleyhi ve aley- himüssalâtü vesselâm) tâbi olmaya yapışanlar, Ehl-i Sünnet ve Cemâat firkasıdır. Allâhü Teála sa'ylerini meşkûr eylesin (gayretlerini kabul buyursun) ve firka-i nâciye ancak onlardır. ▪️(Mektubât-ı İmam-ı Rabbânî, c. 1, m, 80)
**ÂŞÛRÂ GÜNÜ NEDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR?
_**ÂŞÛRÂ GÜNÜ NEDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR?
Muharrem-i Şerif ayının onuncu günü Âşûrâ günüdür.Bu günde neler olmuştur.? Hatırlayalım:
-Yerlerin ve göklerin yaratılması,
-Âdem Aleyhisselâm’ın tevbesinin kabul edilmesi,
-Mûsâ Aleyhisselâm’ın Firavun’un şerrinden kurtulması ve Firavun’un helâk olması,
-İbrâhim Aleyhisselâm’ın dünyaya gelmesi ve ateşten kurtulması,
-Eyyûb Aleyhisselâm’ın hastalıktan şifâ bulması,
-Yûnus Aleyhisselâm’ın balığın karnından kurtulması,
-Süleyman Aleyhisselâm’a saltanat verilmesi,
-Nûh Aleyhisselâm’ın gemisinin Cûdî Dağı üzerinde karaya oturması
-Hazret-i Hüseyin Efendimizin (r.a.) şehit edilmesi.
-Kıyametin Âşûrâ günü kopacağı da Hadîs-i Şerîfle bildirilmiştir.
(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
ÂŞÛRÂ GÜNÜ NELER YAPILMALIDIR?
-Âşûrâ günü zerre kadar sadaka verenler,Uhud Dağı kadar sevaba ulaşır.(H.Ş.)
-Her kim Âşûrâ günü çoluk-çocuğuna cömert davranırsa, Allâhü Teâlâ senenin tamamında ona rızık genişliği verir.(H.Ş.)
-O gün, eve ufak-tefek On çeşit erzak alınırsa, bir sene boyunca evde bereket olur.
-En az on Müslümana birer selam veya bir Müslümana on defa selâm verilir.
-Fakir fukarâ sevindirilir.
-O gün Gusledenler, bir sene ufak-tefek hastalık görmezler.
-Bu gecede yapılması tavsiye edilen Nafile İbadetler,Fazilet Takvimi Yaprağı ve Fazilet Yayıncılık Dûa Kitabında anlatılmıştır
Cuma akşamımız,Cuma günümüz ve bilhassa Âşûrâ
günümüz hakkımızda Sebeb-i Hidayet, Cennet ve Cüme geçmişlerimize de Rahmet olsun İnş.
Dûa ve Selamlarımla.**_