25 Eylül 2023 Pazartesi

🌷BAMYA🌹 Kaç zamandır bu faydalı bitkiyi yazmak istiyordum. Nasip bugüneymiş. Ağustos eylül ayları bamyanın bol olduğu dönemlerdir.

🌷BAMYA🌹
Kaç zamandır bu faydalı bitkiyi yazmak istiyordum. Nasip bugüneymiş. Ağustos eylül ayları bamyanın bol olduğu dönemlerdir.
Lif Vitamin mineral ve folik asit açısından oldukça zengin olan bamya sindirimi mide ve bağırsakları düzene sokar. Mide ve bağırsakları temizler bağırsak florasını faydalı bakteriler açısından zenginleştirir.
İçerdiği kolejen sayesinde hücreleri yenileyerek her hastalıkta yardımcı olur.
Özellikle romatizmal hastalıklarda yırtıklarda diz hastalıklarında dizde Sıvı kaybı Menisküs yırtığı gibi rahatsızlıklarda çok güzel etki sağlar.
Diz rahatsızlıkları için;
4 ay 6 ay arası 15 adet bamya tohumu bir bardak suda bekletilerek su ile beraber yutulur veya 15 adet bamya tohumunu tülbent yardımıyla dövülür bal veya zeytinyağı içerisinde bekletilir her gün bu şekilde tüketilir.
Akşamdan 10 15 adet bamyayı bir bardak suda bekletip sabahleyin sıktırarak suyunu içen şeker hastalıklarında çok güzel neticeler görülür.
Ayrıca bamya turşusuda hem lezzetli hem de çok sağlıklıdır suyu da folik asit açısından çok zengindir. Şeker hastaları ve hatta hekimine danışarak hamilelerde kullanabilir.
Bamya içerdiği Kolejenin etkisi ile Beyaz kan hücrelerimizi trombositleri çoğaltır.
Böylelikle pıhtılaşmaya sebep olabilir.
Özellikle yaşlılarda ve kan pıhtılaşması sorunu olanlar limon ve Alıç sirkesi ile beraber tüketebilirler.
Bamya pişirilirken limon ve soğan kullanmak gerekir. Annelerimiz ninelerimiz böyle pişirirlerdi. Bu hem pıhtılaşmayı engellemek hem de mizacı dengelemek için kullanılırdı.
Özellikle resimdeki gibi iri olanları içinde tohumları belirgin olanları kullanmanızı tavsiye ederim
🌷Afiyet şifa olsun efendim🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder