15 Eylül 2023 Cuma

MEŞE YAPRAĞI ... İster siyah zeytin, ister yeşil zeytin hangisi olursa olsun eğer zeytini muhafaza ettiğiniz kabın içerisine meşe yaprağı koyarsanız bir daha küflenme sorunu yaşamazsınız. *Hatta yaptığınız turşularınızın içerisine bile birkaç dal meşe yaprağı koyarak küf oluşmasını engelleyebilirsiniz. *Kuru bakliyatlar, tarhana vb her türlü kuru ve küflenme potansiyeli olan gıdanıza kurutulmuş meşe yaprağı koyabilirsiniz. *Meşe yaprağı kurusu doğal, ilaçlanmamış temiz bir bölgeden toplanmış ve kurutulmuş olmalıdır. Veya güvenilir bir yerden satın da alabilirsiniz. *Taze meşe yaprağı olanlar (yaş yaprak hali) onu da daha çok kuru olmayan bir gıdanın muhafazasında kullanabilir. Aksi taktirde gıda, yapraktaki nemden dolayı küflenebilir. *Örneğin; bir kavanoz kuru tarhananız var ve yaş yaprağı koyarsanız tarhana küflenebilir; ancak kuru yaprak konulursa nemlilik olmaz ve dayanıklılık sağlar. *Yaş yaprağı turşuya koyabilirsiniz. *Zeytin içerisine koyacağınız meşe yaprakları sayesinde ayrıca kavanozu her açtığınızda mis gibi meşe kokusu da hissedeceksiniz. *Evinizde acaba küf yaparsa endişesi duyduğunuz pek çok gıdaya muhafaza amaçlı meşe yaprağı koyabilirsiniz.

 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder