“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
- Ana Sayfa
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- blogtaki Tüm bilgiler bilgi amaçlıdır araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın saygılar hepinize
- Kabe'nin yapılışında ki taşlar, 4 dağdan getirildi.Turi Sina, Cudi, Hira,Turi Zeydan dağlarından.
- Ayasofya Mozaikleri ne zaman sıvayla kapatıldı?
- Sohbet Bahçesi
- hadislerim
- guzel bilgiler. Bir de farz namazlardan sonra 14 defa ya vehhab okunur.
- Şeyh Edebali
- Mektubat-ı Şerif
- Genel Fıkhî Konular Zekat Namaz Oruç Hac
- CENNET NİMETLERİNİN EN GÜZELİ
15 Eylül 2023 Cuma
MEŞE YAPRAĞI ... İster siyah zeytin, ister yeşil zeytin hangisi olursa olsun eğer zeytini muhafaza ettiğiniz kabın içerisine meşe yaprağı koyarsanız bir daha küflenme sorunu yaşamazsınız. *Hatta yaptığınız turşularınızın içerisine bile birkaç dal meşe yaprağı koyarak küf oluşmasını engelleyebilirsiniz. *Kuru bakliyatlar, tarhana vb her türlü kuru ve küflenme potansiyeli olan gıdanıza kurutulmuş meşe yaprağı koyabilirsiniz. *Meşe yaprağı kurusu doğal, ilaçlanmamış temiz bir bölgeden toplanmış ve kurutulmuş olmalıdır. Veya güvenilir bir yerden satın da alabilirsiniz. *Taze meşe yaprağı olanlar (yaş yaprak hali) onu da daha çok kuru olmayan bir gıdanın muhafazasında kullanabilir. Aksi taktirde gıda, yapraktaki nemden dolayı küflenebilir. *Örneğin; bir kavanoz kuru tarhananız var ve yaş yaprağı koyarsanız tarhana küflenebilir; ancak kuru yaprak konulursa nemlilik olmaz ve dayanıklılık sağlar. *Yaş yaprağı turşuya koyabilirsiniz. *Zeytin içerisine koyacağınız meşe yaprakları sayesinde ayrıca kavanozu her açtığınızda mis gibi meşe kokusu da hissedeceksiniz. *Evinizde acaba küf yaparsa endişesi duyduğunuz pek çok gıdaya muhafaza amaçlı meşe yaprağı koyabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder