beyaz kuru dut kurusu atın ve 5-6 dakika hafif ateşte kaynatın.
Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyun ve en az on dakika etki ettiriniz. Bir saat ellerinizi yıkamayın. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayın. Haftada üç kez bu uygulama tekrar edin. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz. Eğer, egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizde ise, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat edin. Kabın ılımamasına dikkat edin. Gerekirse tekrar ısıtın.Kandaki iltihaba karşı yapılacak Dut kürü
Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve 5-6 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına için. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce içilmeli.
Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. (Toplam 25 gün uygulanır.)
(3 yaş altı kullanmasın.
Ayrıca Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden dolayı kullanmasın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder